مصرف تنقلات در بارداری

مصرف تنقلات در بارداری (چیپس، پفک، بستنی، لواشک و...)

بازدیدها: 93

مصرف تنقلات همیشه از جذابیت خاصی برخوردار است. میل به خوردن مواد خوراکی مثل چیپس، پفک، بستنی ممکن است در بارداری از قبل هم بیشتر شود. سوال مهم این است که در بارداری اجازه مصرف چنین موادی را داریم؟ آسیب های احتمالی خوردن این تنقلات چیست؟ در ادامه به بررسی دقیق تر مصرف تنقلات در بارداری می پردازیم:

شوریجات

منظور از شوریجات مواد غذایی است که مثل خیار شور شامل نمک بالا می باشد. در دوران بارداری بهتر است در مصرف نمک بسیار مراعات کرد زیرا مصرف زیاد نمک ممکن است منجر به عوارض زیر بشود:

  • بالا رفتن فشار خون
  • نفخ
  • پوکی استخوان
  • سطح سدیم بالای نمک باعث جذب زیاد آب در بدن و نهایتا ورم می شود.
  • کندی رشد جنین و کاهش ضریب هوشی او

با خواندن موارد بالا ممکن است نمک را از لیست خوراکی های خودتان حذف کنید! این هم اصلا روش صحیحی نیست. زیرا ید موجود در نمک برای عملکرد تیروئید ضروری است. همچنین برای کارکرد بدن، آنزیم ها و هورمون های بدن ضروری است. پس بهتر است از این به بعد فقط مقدار مصرف نمک خود را متعادل کنید.

چیپس و پفک

موادی مثل چیپس و پفک به خاطر داشتن مقادیر بسیار بالای نمک و چربی از نظر کیفیت و ارزش غذایی در سطح بسیار پایینی هستند. از این رو بهتر است به خاطر خطرات احتمالی آن ها مصرفشان محدود شود. نمک زیاد موجود در این تنقلات باعث افزایش فشارخون و پره اکلامپسی، ورم دست و پا و صورت (به خاطر تجمع آب در بدن) می شود. البته لازم است بدانید که با چند بار مصرف، خطر چندانی برایتان پیش نمیاید ولی اگر عادت وار به مصرف ادامه دهید حتما خودتان و فرزندتان در معرض مشکلات احتمالی خواهید بود. مصرف زیاد این تنقلات ممکن است موجب تولد نوزادانی با وزن کم و دور سر کوچک بشود. دلیل این اتفاق وجود ماده ای به نام اکریلامید است که در تولید پفک و چیپس ایجاد می شوند و باعث می شوند روند رشد کند شود. به جز نمک و چربی بالا، این مواد خوراکی شامل مواد نگهدارنده می باشند. مواد نگهدارنده شیمیایی و مصنوعی بوده و ممکن است تاثیرات بدی روی سلامت جنین بگذارد.

شیرینی جات

مصرف بیش از اندازه شیرینی در بارداری باعث بروز عوارض زیر می شود:

  • افزایش قند خون و دیابت در بارداریو تاثیر بر مکانیسم ترشح انسولین
  • بیشتر شدن حس تهوع و استفراغ
  • سوزش سردل
  • افزایش حس خستگی
  • بروز مشکلات دندانی
  • افزایش وزن مادر و به دنبال آن، تنگی نفس و کمردرد و افزایش خطر پره اکلامپسی

شیرینی جات به خاطر کالری بالایی که دارند باعث احساس سیری کاذب می شود. چنین اثری باعث می شود تمایل به خوردن غذاهای مفید حاوی پروتئین و کربوهیدرات کاهش پیدا کند. مصرف زیاد شیرینی جات در بارداری روی جنین هم تاثیر می گذارد. به عنوان مثال ممکن است باعث افزایش وزن جنین شده و این افزایش وزن به نوبه خود باعث افزایش احتمال انتخاب زایمان سزارین شود و می دانیم زایمان سزارین نیز با خطراتی همراه است. شیرینی جات به جز این تاثیرات نامطلوبی بر رشد جنین دارند و باعث افزایش احتمال دیابت و سندروم متابولیک در جنین می شود. نوزاد در آینده بیشتر در معرض چاقی می باشد. در حوزه شیرینی جات، دو نوع شیرین کننده داریم:

۱- شیرین کننده های طبیعی مثل شکر و قند که در مورد عوارض آن ها بالا توضیح دادیم.

۲- شیرین کننده های مصنوعی مثل ساخارین: در مورد عوارض مصرف این دسته از شیرین کننده ها می توان گفت باعث افزایش احتمال بروز سرطان مثانه می شوند. پس بهتر است از چنین شیرین کننده هایی استفاده نکنیم.

بستنی

بستنی قند بالایی دارد برای همین مصرف آن در بارداری باید محدود شده و با احتیاط مصرف شود. خصوصا به افرادی که دچار دیابت هستند، توصیه می شود بستنی مصرف نکنند. اگر افرادی که دیابت بارداری ندارند هوس خوردن بستنی کردند، بهتر است از بستنی های پاستوریزه و معتبر و در حد اعتدال میل کنند.

موارد خیابانی مثل لبو و فالوده

این مواد چون در معرض تماس با آلودگی های محیطی و انسانی هستند و همچنین به علت عدم رعایت بهداشت در روند تولید و نگهداری آن ها، خصوصا در بارداری خطرناک بوده و ممکن است این مواد محل تجمع میکروب ها باشند.

لواشک و آلوچه

در حین بارداری باید بیشتر به مواد غذایی مصرفی خود دقت کنید. قبل از مصرف هر ماده غذایی، باید آن را از نظر بهداشتی و از نظر نداشتن مواد مضر و هم چنین نداشتن منع مصرف آن ماده غذایی در بارداری باید بررسی کنید.

مصرف آلوچه و لواشک در بارداری می تواند مضراتی به دنبال داشته باشد. معمولا این گونه خوراکی ها در شرایط بهداشتی آماده نشده و همچنین از مواد اولیه تازه و با کیفیت برای تهیه آن ها استفاده نمی شود. پس مصرف آن ها در بارداری را توصیه نمی کنیم.

همچنین این تنقلات می توانند حاوی نمک بالایی باشند و منجر به افزایش فشار خون و ادم در بارداری شوند. با توجه به این که احتمال بروز مشکلات گوارشی در بارداری افزایش پیدا می کند، ممکن است با مصرف آلوچه و لواشک اسید معده افزایش پیدا کرده و منجر به سوزش معده نیز بشود.

اما اگر خانم بارداری دچار ویار آلوچه و لواشک شده باشد، می تواند در حد رفع ویار از نوع بهداشتی این تنقلات را مصرف کند. همچنین خانم هایی که دچار یبوست در بارداری شده اند با مشورت درمانگر خود می توانند از آلوهای بهداشتی استفاده کنند.