مصرف ادویه جات و دانه های گیاهی در بارداری

مصرف ادویه جات و دانه های گیاهی در بارداری

بازدیدها: 26

دانه های گیاهی

در این بخش چند مورد از دانه های گیاهی که در بارداری باید با احتیاط مصرف شود را نام می بریم ولی در نظر داشته باشید که علاوه بر این ها، دانه های بسیاری هستند که در بارداری باید آن ها را نیز با احتیاط مصرف کرد.

کنجد

یکی از دانه های گیاهی است که آن را یا به صورت روغن و یا دانه سالم مصرف می کنند. کنجد سرشار از ویتامین و کلسیم می باشد ولی در دوز بالا باعث انقباض رحم شده و ممکن است در نهایت باعث سقط شود.

سیاه دانه

از دیگر دانه هایی است که مصرف زیاد آن باعث سقط می شود و در مصرف آن بسیار احتیاط کرد.

تخم شوید

یکی از مواد ضد نفخ می باشد ولی در مقدار زیاد باعث تحریک هورمونی شده و موجب سقط در ماه های اول می شود.

دانه رازیانه

در مورد رازیانه در بارداری صحبت های زیادی مطرح شده است. در مورد مصرف رازیانه در بارداری باید گفت که این دانه هم محرک رحم بوده و تا جای ممکن نباید آن را مصرف کرد.

دانه کرفس

مصرف زیاد دانه کرفس موجب سقط می شود.

دانه خردل

اگر به اندازه کم مصرف شود بی ضرر است ولی در مصارف زیاد باعث سقط می شود.

دانه خرفه

علی رغم خواص زیادی که دارد، مصرف آن در بارداری محدودیت دارد. خرفه یکی از چهار تخمه ای است که به به عنوان چند دانه دیگر در چهارتخمه موجود می باشد.

تخم بارهنگ

بارهنگ علاوه بر خواصی که دارد، منبع غنی ویتامین C و B6 بوده و باعث تقویت سیستم ایمنی مادر و جنین می شود. ولی روغن موجود در آن محرک رحم است و ممکن است خطر سقط داشته باشد.

اسفرزه

یک فیبر قوی می باشد که می تواند آب را به سرعت در خود جذب کند و به یک ماده لزج تبدیل شود. اسفرزه خواص بسیاری دارد ولی باید دقت کنید که آن را به صورت کوبیده نباید مصرف کرد. در صورت مصرف داروهای صرع، قند خون و چربی خون قبل از مصرف اسفرزه حتما با درمانگر خود مشورت کنید. اسفرزه در چهار تخمه هم وجود دارد و مقدار کم آن احتمالا خطری ندارد.

ناخنک

ناخنک باعث افزایش تهوع شده و به عنوان قاعده آور استفاده می شود و خطر سقط در مصرف مقدار بالای آن وجود دارد. دانه های گیاهی بسیاری مثل دانه ذرت یا هل هستند که دارای خواص متعددی می باشند. ولی بهتر است در دوران بارداری که حساس ترین دوره زندگی تان می باشد از مصرف خودسرانه و افراط گونه آن ها خودداری شده و در صورت نیاز به مصرف، حتما با درمانگر خود قبل از مصرف مشورت کنید.

ادویه جات

ما به تمام موادی که برای طعم دهی و رنگ دهی و مزه دار شدن در مواد غذایی استفاده می کنیم ادویه میگوییم. پس ادویه شامل تمام سبزیجات مثل نعناع خشک، ریشه و دانه گیاهان مثلا تخم گشنیز یا شنبلیله نیز می شود. برخی از ادویه ها برای خانم باردار خطرناک هستند و بهتر است در مصرف ادویه جات به ویژه ادویه های تند در بارداری مراعات کنیم زیرا ممکن است برای مادر و جنین آلرژی زا باشد. در ادامه به بررسی مصرف ادویه ها در دوران بارداری خواهیم پرداخت:

سیر

علی رغم خاصیت های زیادی که سیر دارد باید در مصرف آن تعادل را در نظر گرفت. در بارداری برای کنترل فشار خون می توان مقداری سیر مصرف کرد ولی مصرف زیاد آن باعث افت فشار و کم شدن فاکتورهای انعقادی بدن و در نتیجه رقیق و روان شدن خون می شود. همچنین سیر باعث سوزش سردل شده و خطر خونریزی را به همراه دارد.

آنغوزه

در زمانهای قدیم که روشهای جلوگیری به شکل امروزی وجود نداشت یکی از روش های جلوگیری از بارداری مصرف آنغوزه بود. با توجه به این توضیح می توان گفت آنغوزه باعث ایجاد اختلال در هورمون ها شده و ممکن است سبب خونریزی و سقط شود. ولی نباید فراموش شود که آنغوزه خواص بسیاری از جمله تقویت بینایی و درمان یبوست دارد که در دوران غیر بارداری می توان از آن بهره برد.

سنبل ختایی

یکی دیگر از ادویه های ممنوعه بارداری می باشد که باعث رقیق شدن خون و افزایش خطر انقباضات رحمی می شود پس برای سلامت مادر و جنین خطرناک است.

گلپر

گلپر نیز با رقیق شدن خون و کاهش عوامل انعقادی و افزایش خطر سقط همراه است.

زنجبیل

اطلاعات در رابطه با مصرف زنجبیل کامل نیست اما آن طور که می دانیم در دوز پایین و معمول جهت رفع تهوع در بارداری استفاده می شود اما در دوزهای بالا و بیشتر از ۱۵۰۰ میلی گرم در روز ممکن است با خطر سقط همراه باشد.

نعناع عطری

از این ادویه بیشتر به عنوان طعم دهنده لبنیات و بعضی غذاها مثل کشک بادمجان و آبگوشت استفاده می شود. بهتر است مصرف نعناع در بارداری کنترل شود زیرا مصرف زیاد آن باعث سقط و زایمان زودرس می شود.

زعفران

یکی از ادویه های مهم در طبخ غذا می باشد ولی در دوران بارداری به ویژه اوایل بارداری محدودیت مصرف دارد و باید به میزان بسیار بسیار کم و اندک مصرف شود.

دارچین

مصرف دارچین در اندازه متعادل بی خطر است ولی در دوز بالا می تواند محرک رحم باشد و منجر به سقط شود.

برگ بو

یکی از معطر ترین ادویه ها جهت طعم دهی گوشت می باشد که شامل پتاسیم و کلسیم و آهن بالایی نیز می باشد. از برگ بو به صورت خشک مصرف می کنند. مصرف زیاد آن باعث بروز مسمومیت و آسیب به دستگاه گوارش می شود. همچنین ممکن است آلرژی زا باشد. در قدیم الایام از جوشانده خشک برگ بو جهت نرم کردن دهانه رحم جهت زایمان استفاده می شده است پس می توان گفت مصرف آن با خطر سقط و زایمان زودرس همراه است.

جوز هندی

بهتر است از این ادویه در بارداری استفاده نکنیم زیرا باعث انقباض رحم و باعث تغییراتی در پروستاگلاندین ها (عوامل انقباضی و تحریکی رحم) در بدن می شوند.

فلفل ها

بهتر است مصرف تمام ادویه های تند به خاطر خاصیت تحریک کنندگی دستگاه گوارش و انقباضات رحمی کمتر مصرف شوند.

در پایان لازم است بگوییم که در تمام دوران بارداری در مصرف ادویه ها تعادل را رعایت کنید.